Az első bejelentés a szöuli rendőrségre már órákkal a halloweeni tömegtragédia előtt megtörtént

katasztrófa
2022 november 01., 13:46
comments 1

Az első segélyhívás a szöuli rendőrségre helyi idő szerint 18:34-kor érkezett, vagyis órákkal a halálos tömegpánik kitörése előtt. A 112-t tárcsázta valaki azzal, hogy a dél-koreai főváros éjszakai életéről ismert belvárosi részében, Itevonban a fő útvonal és a Hamilton hotel előtti rész veszélyesen zsúfolttá vált.

„Az a sikátor most nagyon veszélyes, mert az emberek fel-alá járkálnak, így az emberek nem tudnak lejönni, de az emberek folyamatosan jönnek felfelé, össze fognak préselődni. Alig jutottam ki, túl zsúfolt. Szerintem irányítani kellene” – mondta a telefonáló.

Ez volt az első a legalább 10 segélyhívás közül a következő 3 órában szombaton. Helyi lakosok szerint a rendőri jelenlét teljességgel elégtelen volt, és egyre több bizonyíték, szakértők megjegyzései és egy sor hivatalos bocsánatkérés kirívó hiányosságokra utalnak. A helyi tisztviselők és a rendőrök egyszerűen nem voltak felkészülve az összegyűlt tömegre, és már ott is küzdöttek, hogy kezeljék őket.

photo_camera A szöuli haloweeni tömegtragédia áldozataira emlékező fiatal férfi alkoholt locsol az elhunytak emlékére. Fotó: ANTHONY WALLACE/AFP

A Szöulban Halloween estéjén kitört tömegpániknak legalább 156 halálos áldozata van, a hatóságok 2600 eltűnt emberről kaptak bejelentést, és sok sérültről is tudni. Ez volt 3 év után az első alkalom, hogy a világjárvány után ismét maszk és korlátozások nélkül lehetett ünnepelni Szöul belvárosi részén, Itevonban, ahol a szűk utcákban torlódott össze rengeteg ember. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt