Beismerte a dél-koreai rendőrség, hogy súlyos felelősségük van a szöuli tömegtragédiában

külföld
2022 november 01., 07:57
comments 2

Dél-Korea rendőrparancsnoka kedden elismerte, „súlyos felelősségük” van, amiért nem sikerült megakadályozniuk a Halloween estéjén több mint 150 ember halálát okozó tömegpánikot Szöulban - írja az AP. Szerinte a rendőrök nem kezelték hatékonyan a segélyhívásokat, amelyek a tragédia előtt érkeztek hozzájuk.

Cipők a szöuli tragédia helyszínéről
photo_camera Cipők a szöuli tragédia helyszínéről Fotó: ANTHONY WALLACE/AFP

A beismeréshez az vezethetett, hogy a dél-koreai kormányon egyre nagyobb a nyomás, hogy felelősöket keressen a vasárnapi tömegpánik miatt, és javaslatokat tegyen arra nézve, hogyan lehetne elkerülni a hasonló tragédiákat a jövőben.

A Szöulban Halloween estéjén kitört tömegpániknak eddigi információk szerint 156 halálos áldozata van. A hatóságok 2600 eltűnt emberről kaptak bejelentést, és sok sérültről is tudni. Ez volt három év után az első alkalom, amikor a világjárvány után ismét maszk és korlátozások nélkül lehetett ünnepelni Szöul belvárosi részén, Itevonban, ahol a szűk utcákban torlódott össze rengeteg ember.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.