Elmenekültek a munkások a koronavírus miatt Kína legnagyobb iPhone-gyárából

TECH
2022 november 01., 12:49
comments 1

Komoly fennakadások vannak a Foxconnál, Kína egyik legnagyobb iPhone-összeszerelő gyárában: a CNN szerint a koronavírus-járvány miatt a munkások nem mennek be dolgozni a Foxconn Csengcsou városában található létesítményébe. Az ünnepi szezon előtt ez különösen rosszul jöhet az Apple-nek.

A lap szerint az eset rávilágít arra, hogy Kína szigorú zéró-Covid politikája milyen károkat okozhat a nemzetközi üzleti életben is. A csengcsoui vezetés és a cég WeChaten kiadott közleménye szerint közös felelősséget vállalnak mindenki egészségéért és biztonságáért, aki önként bemegy a gyárba dolgozni.

A CNN által megszólaltatott elemző azt mondja, az új iPhone 14 készülékek gyártásának 10-30 százalékát érintheti rövid távon az, ha a helyzet nem stabilizálódik - tehát ennyivel kevesebb készüléket tudnak majd legyártani a várthoz képest.

Kína továbbra is folytatja a szigorú zéró-Covid politikáját, annak ellenére, hogy az széleskörű elégedetlenséget váltott ki és megtépázta a gazdaságot. A zéró-Covid lényege, hogy ha csak egyetlen esetet is regisztrálnak valahol, azonnal lezárnak mindent, amit csak lehet, és igyekeznek megakadályozni a további fertőzéseket. A határokat csak kevés ember lépheti át, akit pedig a kínai hatóságok egyáltalán beengednek az országba, arra akár három hét karantén is várhat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.