Féktelen, ordenáré és nagyon vicces a legújabb Kabaré

Lezárt tartalom a Kör tagjainak KULTÚRA
november 1., 13:11
comments 2

Aggodalomra semmi ok, Sally Bowles nem esett otromba színházi hentesmunka áldozatául, a Hodworks kortárstánc-együttes és a Dollár Papa Gyermekei színházi műhely közös előadásának a címén kívül ugyanis semmi köze a világhírű musicalhez. (Különben is, azt c-vel írják. Willkommen, bienvenue, welcome!) És ha bárki Sas József szellemének megidézésében reménykedik, azt is le kell hűtenem, mert egy fia szóvicc nem sok, annyi sincs benne.

A színlapon mindössze annyi áll: „Eljött az ideje a kabaré felélesztésének”, majd a szó magyarázatát idézi az értelmező kéziszótárból. Már nem emlékszem, miért akartam megnézni a darabot, de megmondom őszintén, nem indultam neki nagy reményekkel, sőt – de erről nem az alkotók tehetnek. Az utolsó előadás, ami nagyon tetszett, 2020-as volt (az Örkényben a Kertész utcai Shaxpeare-mosó), azóta minden tánc- és prózai darab, amit láttam, legfeljebb egyszer nézhető, de tökéletesen felejthető, semmilyen vagy egyenesen rémes volt.

Ehhez képest amit a Trafóban kaptam a pofámba, az mindenen túltett, és még sokáig emlékezni fogok rá.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Éves Közösség vagy Belső kör előfizetés mellé most Szily László könyvét adjuk ajándékba!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt