Egy nógrádi férfi leütötte a fiához kiérkező mentőst, mert a mentőautó nem fért át a kapuja alatt

bűnügy
2022 november 02., 11:43
comments 11

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 52 éves Nógrád megyei férfi ellen, aki a fiához kiérkező mentőegység egyik tagját ütötte meg, olvasható az ügyészség közleményében.

A vádirat szerint 2022. február 28. napján a hajnali órákban a rétsági mentőállomást riasztották, miszerint a közeli faluban egy fiatal férfi rosszul lett. A szolgálatban lévő mentőtiszt, a mentőápoló és a gépkocsi vezetőjeként dolgozó sértett a községbe sietett, ahol a főúton a beteg fiatal édesapja, a vádlott várta őket autójával, hogy a mentő előtt haladva felvezesse azt a birtokához.

Az ingatlan kapujához érkezve a mentőautó személyzete úgy ítélete meg, hogy az alacsony kapu alatt nem fér át az esetkocsi, ezért a mentőtiszt és a mentőápoló magához vette a szükséges felszereléseket, és gyalogosan indult tovább a lakóház felé. A vádlott eközben trágár kifejezésekkel kérte számon a kollégái után további felszerelésekkel indulni készülő mentősofőrt, amiért nem követte őt a gépkocsival a házhoz. A haragra gerjedt vádlott a sértettet egy alkalommal fejen ütötte, aki az ütéstől a földre esett, és rövid időre eszméletét vesztette.

A mentősofőr az ütés és az azt követő esés következtében könnyű érüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára, fennállt a valós veszélye a súlyosabb fej- vagy végtagsérülésnek is, amik elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai közfeladatot látnak el, ezért az ügyészség a mentős bántalmazóját közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta meg. Vádiratában indítványozta, hogy a Balassagyarmati Járásbíróság szabjon ki vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést, valamint fizettesse meg az eljárás során keletkezett közel 55.000 forintnyi bűnügyi költséget is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt