Kokainterjesztéssel vádolják Goran Gogic volt nehézsúlyú bokszolót az Egyesült Államokban

bűnügy
2022 november 02., 17:21

Egy korábbi nehézsúlyú bokszolót vádoltak meg az Egyesült Államokban 22 tonna, több mint 1 milliárd dollárt érő kokain Európába való csempészése miatt.

A 43 éves, montenegrói származású Goran Gogicot vasárnap tartóztatták le Miamiban, miután a New York-i esküdtszék vádat emelt ellene.

A vádak három lefoglalásból származnak, köztük az egyik legnagyobbéból az USA-ban.

Az ügyészek szerint a csempészek a kábítószert Kolumbiából az USA kikötőin át küldték, éjszakai daruk és hálók segítségével motorcsónakokról teherhajókra átemelve.

A bírósági dokumentumok szerint Gogic volt a felelős a logisztikáért, koordinált a kolumbiai csempészekkel, a legénység tagjaival és a dokk személyzetével.

Gogan Gogic 28 évesen német színekben
photo_camera Gogan Gogic 28 évesen német színekben

Az egykori bokszoló ügyvédje, Lawrence Hashish azt mondta, Gogic fenntartja az ártatlanságát, a vádak meglepték.

Breon Peace amerikai ügyész nyilatkozatában úgy jellemezte a letartóztatást és a vádemelést, mint „testi ütést a szervezetre és a nagy mennyiségű kokain terjesztéséért felelős személyekre”.

2019-ben három kokainlefoglalás vezetett a vádemeléshez. Ezek közé tartozik, hogy 19,8 tonnát fedeztek fel az MSC Gayane-en, miközben Philadelphiában dokkolt.

A hajó legénységéből legalább nyolcan bűnösnek vallották magukat az összeesküvés vádjában.

A Sport and Note bokszoldal szerint Gogic pályafutása 2001-től 2012-ig tartott. 24 meccset nyert, négyet veszített és kettő döntetlent ért el. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.