Újra emelkedik a koronavírus koncentrációja a szennyvizekben

járvány
2022 november 02., 13:22

Az elmúlt hetekben jellemző stagnálás után országos átlagban ismét emelkedést mutat a szennyvíz koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – írja oldalán a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

photo_camera Fotó: NNK

Közleményük szerint emelkedő tendencia figyelhető meg Budapesten, valamint Kecskeméten, Szegeden és Szekszárdon. A többi mintavételi helyen általában stagnál a vírus koncentrációja, csökkenő tendencia sehol sincs. Az NNK szerint a koronavírus örökítőanyag koncentrációja minden mintavételi helyen az emelkedett kategóriába esik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.