Eltűnt az orosz zászló a herszoni közigazgatás központi épületéről

háború
2022 november 03., 14:03

November 3-án reggel eltűnt az orosz zászló a megszállás alatt álló Herszonban lévő regionális közigazgatás épületéről – közölte Jurij Szobolevszkij, a Herszon megyei tanács első elnökhelyettese, a Nép Szolgája párt herszoni fiókjának vezetője. A Telegram-csatornáján közzétett egy fotót a közigazgatási épületről, amin nincs orosz zászló. Szobolevszkij megjegyezte, a fénykép november 3-án készült.

A Kreml-barát Readovka és a Komszomolszkaja Pravda tudósítója szintén arról számolt be, hogy az orosz zászló hiányzik a közigazgatási épületről. Október végén a helyi hatóságok által meghirdetett „evakuálás” részeként az elcsatolt Herszon régió közigazgatását a Dnyeper bal partjára telepítették át. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.