Hollandiában paintballal próbálják elriasztani a farkasokat

A hollandiai Arnhemben úgy döntöttek a hatóságok, hogy paintball-golyókkal lőjenek a farkasokra, hátha így azok távolabb maradnak a lakott területektől. Azután kezdtek el tartani az állatokról, hogy egy gyorsan terjedő videó szerint az egyik farkas egy család mellett sétált a Hoge Veluwe nemzeti parkban, de nem csinált semmit.

A Faunabescherming nevű környezetvédelmi szervezet azzal vádolta a park tisztviselőit, hogy etetik a farkasokat, mert ha túlságosan megszelídülnek, akkor problémás állatoknak minősülnek, és kiirtják őket. A DutchNews beszámolója szerint a park tulajdonosa, Seger Emmanuel báró van Voorst tot Voorst tagadja a vádakat, de korábban azt mondta, hogy a farkasoknak nincs helyük Hollandiában. Egy júniusban közzétett jelentés szerint mintegy 20 felnőtt farkas él az országban.

A helyi önkormányzat bejelentése nem jelenti azt, hogy bárki paintball-pisztollyal elkezdhet farkasokra lövöldözni. Egyelőre nem közölték, hogy mikor kezdődik az intézkedés, és azt csak az erre felhatalmazott személyek végezhetik. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt