Hollandiában paintballal próbálják elriasztani a farkasokat

ÁLLAT
2022 november 03., 18:28

A hollandiai Arnhemben úgy döntöttek a hatóságok, hogy paintball-golyókkal lőjenek a farkasokra, hátha így azok távolabb maradnak a lakott területektől. Azután kezdtek el tartani az állatokról, hogy egy gyorsan terjedő videó szerint az egyik farkas egy család mellett sétált a Hoge Veluwe nemzeti parkban, de nem csinált semmit.

link Forrás

A Faunabescherming nevű környezetvédelmi szervezet azzal vádolta a park tisztviselőit, hogy etetik a farkasokat, mert ha túlságosan megszelídülnek, akkor problémás állatoknak minősülnek, és kiirtják őket. A DutchNews beszámolója szerint a park tulajdonosa, Seger Emmanuel báró van Voorst tot Voorst tagadja a vádakat, de korábban azt mondta, hogy a farkasoknak nincs helyük Hollandiában. Egy júniusban közzétett jelentés szerint mintegy 20 felnőtt farkas él az országban.

A helyi önkormányzat bejelentése nem jelenti azt, hogy bárki paintball-pisztollyal elkezdhet farkasokra lövöldözni. Egyelőre nem közölték, hogy mikor kezdődik az intézkedés, és azt csak az erre felhatalmazott személyek végezhetik. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.