Svájc továbbra sem engedi, hogy svájci gyártmányú lőszert küldjenek Ukrajnába a németek

háború
2022 november 03., 17:17
comments 39

A német védelmi miniszter múlt hónapban levélben kérte a svájci kormányt, hogy engedélyezzék Németországnak 12 400 svájci gyártmányú lőszer szállítását Ukrajnába a németek által átadott Gepard légvédelmi harckocsikhoz.

photo_camera Scholz kancellár gepárdon Fotó: AXEL HEIMKEN/AFP

Svájc azonban – ahogy júniusban is tette – visszautasította a kérelmet: „A semlegességi törvénybe foglalt egyenlő bánásmód alapján Svájc nem tud beleegyezni a svájci eredetű hadi felszerelések Ukrajnába szállításához mindaddig, amíg Ukrajna részese egy nemzetközi konfliktusnak” – közölte a kormány.

A Svájc által évtizedekkel ezelőtt Németországba exportált 35 mm-es lövedékeket az egyezmény szerint a német fél nem adhatja tovább svájci engedély nélkül. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt