Kitiltottak Hollandiából egy brit összeesküvéselmélet-gyárost

külföld
2022 november 04., 15:51

A közrend veszélyeztetésére hivatkozva a holland hatóságok megtiltották David Icke brit összeesküvéselmélet-gyáros belépését az országba, jelentette a BBC. Icke a 90-es évek óta gyártja őrült teóriáit, a 2020-as években a koronavírus-világjárvány alatt szerzett magának új híveket.

David Icke brit összeesküvéselmélet-gyártó hívei között Londonban, 2021. május 29-én egy, a maszkviselés elleni demonstráción.
photo_camera David Icke brit összeesküvéselmélet-gyártó a hívei között Londonban, 2021. május 29-én egy, a maszkviselés elleni demonstráción. Fotó: DAVID CLIFF/Anadolu Agency via AFP

Egyik légből kapott teóriája szerint a vírust az 5G mobilhálózat terjeszti, és az egész járvány mögött, ki más, a zsidók állnak. Icke vasárnap a holland járványszkeptikusok amszterdami tüntetésén szólalt volna föl.

Icke végül maga számolt be kétéves kitiltásáról a honlapján, ahol azt állította, hogy a holland hatóságok indoklása szerint jelenléte feszültségekhez vezethetett volna különböző társadalmi csoportok között, ami a közrend megzavarásához is vezethetett volna.

Mivel Hollandia része a schengeni övezetnek, a tilalom minden schengeni országra kiterjed. Vagyis Ickét az EU 25 tagállamából tiltották ki döntésükkel a holland hatóságok, melyek a tiltás hírét a helyi sajtónak megerősítették, de a továbbiakban nem kívánták kommentálni. (Via BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.