Molotov-koktélt dobtak Tulsában egy fánkboltra, ahol drag queenek pincérkedtek

külföld
2022 november 04., 08:09
comments 24

Két héten belül kétszer támadtak meg Tulsában egy fánkboltot, ami a Daily Beast cikke szerint egy olyan művészeti projektnek adott otthont, amelyben drag queenek voltak a felszolgálók.

link Forrás

A Donut Hole nevű bolt egy helyi művésszel, Daniel Gulickkal együttműködve rakta össze a művészeti projektet, amelynek megnyitójára 500 ember ment el október 15-én. Nem sokkal a megnyitó után az üzlet vezetése közölte, hogy a bejárati ajtót és a kirakatot betörték, a kassza tartalmát és a berendezéseket pedig ellopták.

Most hétfőn újabb támadás érte a boltot, a Donut Hole oldalán közzétett videó szerint egy maszkos férfi először baseballütővel betörte a kirakatot, majd egy Molotov-koktélt dobott az üzletbe, és elfutott.

link Forrás

Andy Little, a tulsai tűzoltóság szóvivője azt mondta, már van egy gyanúsítottjuk az ügyben, a FOX23 beszámolója szerint pedig egy közeli üzlet ajtajában bibliai idézeteket és LMBTQ-ellenes szövegeket tartalmazó szórólapokat találtak.

Illinois államban is történt egy hasonló támadás, ott az UpRising Bakery and Cafe nevű pékséget támadták meg: betörték a kirakatokat, és LMBTQ-ellenes üzeneteket festettek a falakra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.