Kilenc napig kávéporon élt két föld alatt ragadt koreai bányász

külföld
2022 november 05., 16:38
comments 1

Kilenc nap után sikerült kimenteni azt a két bányászt, akik a föld alatt ragadtak, amikor beomlott a dél-koreai cinkbánya, ahol dolgoztak. A 62 és 56 éves férfi 200 méterrel ragadt a felszín alatt, ahol a rájuk csöpögő vízen és instant kávéporon éltek túl, amíg végül helyi idő szerint november 4-én este sikerült kiszabadítani őket.

photo_camera Az egyik túlélő, Li Cseol-wu a kórházban. Fotó: -/AFP

A bányászoknak sikerült tüzet gyújtani és a kezük ügyébe akadt műanyagokból sátrat ezskábáltak maguknak, így tudták elkerülni, hogy halálra fagyjanak. A megpróbáltatások ellenére a saját lábukon hagyták el a bányát, az őket megvizsgáló orvos szerint pedig bár legyengültek, de teljesen fel fognak tudni épülni. A túlélőknek egyelőre szemfedőt kell viselniük, mert miután kilenc napig ültek a vaksötétben, a szemük elszokott a fénytől, így egyelőre még nem láthatják a rokonaikat. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt