Világrekord fűfogás: 32 tonna kannabiszt foglaltak le a spanyol rendőrök

külföld
2022 november 05., 18:09
comments 9

Harminckét tonna kannabisztermést foglalt le a spanyol rendőrség, a testület szombati bejelentése szerint az elkobzott mennyiség világrekordnak számít. A Jardines (Kertek) kódnevű akció az elmúlt hetekben zajlott több városban, az ország középső részén fekvő Toledótól a kelet-spanyolországi Valenciáig, ahol a feltételezett csempészek az áru legnagyobb részét tárolták - közölték a hatóságok.

A művelet 32 tonna marihuánatermés elkobzásával végződött, ami 1,1 millió tonna termesztett növénynek felel meg, így nemcsak Spanyolországban, de nemzetközi szinten is rekordnak számít. A termést vákuumos csomagolásban készítették elő, hogy különböző spanyol régiókba és más európai országokba, mindenekelőtt Svájcba, Hollandiába, Németországba és Belgiumba szállítsák.

photo_camera kannabisz ültetvény Barcelona közelében. Fotó: HANDOUT/AFP

Összesen húsz, 29 és 59 év közötti gyanúsítottat - kilenc férfit és tizenegy nőt - állítottak elő a művelet során. A rendőrség közleménye szerint a szervezet, amelyhez tartoztak, a termesztéstől a kábítószer forgalmazásáig a teljes folyamatot ellenőrizte.

Miután évtizedeken át Spanyolországon át érkezett a hasis Európába, az elmúlt években elszaporodtak az ültetvények az országban, idevonzva az egész európai kontinens bűnszövetkezeteit. A spanyol törvények nem büntetik, ha valaki saját fogyasztásra termeszt kannabiszt, a nagyüzemi termesztés és kereskedelem viszont tilos. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.