Bármilyen finomnak is tűnik, nem szabad megnyalni a folyami pszichedelikus varangyot Coloradóban

természet
2022 november 06., 19:11
comments 10

Valamiért az amerikai Nemzeti Park Szolgálat szükségesnek érezte, hogy felhívja az emberek figyelmét: nem túl jó ötlet nyalogatni a coloradói folyami varangyokat, hiába termel pszichoaktív anyagokat a bőrük.

Azt is kérik, hogy ha lehet, a látogatók úgy általában se ne nagyon vegyenek a szájukba semmit, amit a parkban találnak.

A toxinnal való érintkezés erős mérgezést okozhat. A béka bőrén termelt toxin hallucinogén hatású lehet, és van, ahol szárítva árulják az utcán, amit aztán a felhasználók elszívnak. Ezt nem említi a Facebook-bejegyzés, de ha szájba venni nem ajánlott a békát, akkor valószínűleg elszívni sem az.

A varangy Észak-Amerika legnagyobb példányai közé tartozik, 18 centiméteresre is megnőhet, brekegése „gyenge, halk, rövid dudálásnak” hat.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.