Legalább 19-en meghaltak a Viktória-tavi repülőgép-balesetben

külföld
2022 november 06., 17:57

43-an voltak a Dar es-Salaamból Bukobába tartó tanzániai utasszállító repülőgép fedélzetén, amikor a repülőtér közelében a viharos időjárás miatt becsapódott a Viktória-tóba. Legalább 19-en meghaltak a balesetben.

link Forrás

A helyi hatóságok azt közölték, hogy 26 embert menekítettek ki eddig, akiket kórházba szállítottak. A két pilóta súlyos állapotban van. „A mentési akció még folyamatban van, kommunikálunk a pilótákkal” – mondta egy helyi rendőrtiszt.

Samia Suluhu Hassan tanzániai elnök részvétét fejezte ki. „Maradjunk nyugodtak, amíg a mentőakció zajlik, és imádkozzunk Istenhez, hogy segítsen nekünk” – írta Twitteren. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.