A történelem legnagyobb lottónyereménye: 2 milliárd dolláros főnyereményt vihetett el valaki

szerencsejáték
2022 november 08., 17:56
comments 2

Miután az eladások feldolgozásával kapcsolatos problémák egynapos csúszást okoztak, a 2,04 milliárd dolláros (813 milliárd forintos) rekordnyereményt ígérő Powerball jackpot felügyelői bejelentették a történelem valaha volt legnagyobb lottónyereményének várható nyerőszámait:

10-33-41-47-56, és a Powerball a 10-es volt.

A bejelentés miatt az Egyesült Államok nagy része arra vár, hogy megtudja, volt-e valakinek telitalálata, vagy a jackpot még nagyobb összegre duzzad.

A nyeremény közel 400 millió dollárral nagyobb, mint a korábbi rekord jackpot. Csak négy korábbi Powerball jackpot haladta meg az 1 milliárd dollárt, de ezek egyike sem közelíti meg a mostani lehetséges nyereményt, ami augusztus 6-án 20 millió dollárról indult.

Aki végül megnyeri a jackpotot, választhat, hogy megkapja-e a teljes nyereményt, amit 29 éven keresztül folyósítanak járadékkal együtt, vagy azonnal odaadnak egy átalányösszeget (általában ezt választják). De minden nyeremény után szövetségi adót kell fizetni, így a kifizetés több mint egyharmadával csökken, ráadásul sok állam megadóztatja a lottónyereményeit, ami szintén csökkenti a nyereményt.

Amerikaiak milliói vásároltak jegyet, miközben a jackpot több sorsoláson is nőtt az elmúlt hónapban. A szombati, 1,6 milliárd dolláros nyereményre annyi jegyet adtak el, hogy a lehetséges 292,2 millió számkombináció 62 százalékát lefedhették – írja a Guardian.

A keddi Powerball sorsolás hétfőről csúszott át, mert egy részt vevő lottózónál gondok voltak a jegyeladások feldolgozásával. A tisztviselők nem hozták nyilvánosságra, hogy melyik lottózóról van szó.

A Powerballt 45 államban játsszák, valamint Washington DC-ben, Puerto Ricóban és az Amerikai Virgin-szigeteken. A kaliforniai lottó szerint a biztonsági követelményeknek „mind a 48 [résztvevő] lottónak meg kell felelnie a sorsolás előtt”. „A sorsolás „a lottóbiztonsági tisztviselők és független auditorok felügyelete alatt történt” – közölte a California Lottery. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.