Az ügyészségre került annak a nőnek az ügye, aki ötéves unokáját bántalmazta

bűnügy
2022 november 08., 11:24
comments 3

A dunakeszi rendőröktől az ügyészségre került annak a 47 éves nőnek az ügye, aki a gyanú szerint rendszeresen bántalmazta unokáját.

A nagymamához 2018-ban költözött a két gyerek és az anyjuk, aki 2019-ben börtönbe került. Néhány hónap alatt az akkor ötéves kislány viselkedése a rendőrség közleménye szerint érezhetően és láthatóan megváltozott. A testén időről időre megjelent duzzanatok és véraláfutások miatt a gyámhivatalhoz került a gyerek ügye.

Az egyik vizsgálat szerint a kislány hátán négy, körülbelül 20 centiméter hosszú, bal combján 10 centiméter hosszú véraláfutás, jobb kezén duzzanat és hematóma volt látható a többi, korábban szerzett, gyógyulóban lévő sérülések mellett. A kirendelt igazságügyi gyermekpszichiátriai és klinikai gyermekpszichológiai szakértő szakvéleménye szerint a kisebbik gyerek kizárólag nővéréhez kötődött, a nagymamával szemben erős elzárkózást érzett és mutatott. A kisebbik gyereket a nő nem bántotta, de a gyerek ettől függetlenül „verős mamának” nevezte. A most nyolcéves kislány szintén „verős mamának” hívta anyai nagyanyját, aki rendszeresen „csípős bottal” ütötte őt.

Miután a pszichiátriai, pszichológusi vizsgálat is alátámasztotta a fizikai és szóbeli erőszakot, a kislányt másfél évvel fiatalabb öccsével együtt kiemelték a családból, nevelőszülőnél helyezték el, a járási hivatal pedig feljelentést tett a rendőrségen.

A dunakeszi rendőrök két rendbeli kiskorú veszélyeztetése és kapcsolati erőszak miatt gyanúsították meg a 47 éves nőt, aki tagadta, hogy akár szóval, akár tettleg bántotta volna a gyereket. Szerinte a kislány mindig rosszalkodott, sérüléseit pedig verekedés közben szerezte vagy magának okozta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.