Húsz évet kapott a magyar drognagyi

bűnügy
2022 november 8., 10:39
comments 3

Vádat emelt egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet tagjaival, köztük a bandavezér 73 éves édesanyjával szemben a Fővárosi Ügyészség. A bűnszervezettől a rendőrök 2019-ben 200 millió forint értékű drogot foglaltak le egy óbudai mélygarázsban.

photo_camera Fotó: ORFK/ORFK

Három férfival és egy nővel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emeltek vádat.

A bűnszervezet kokaint és szintetikus drogokat csempészett Hollandiából Magyarországra, majd értékesítette azokat. A banda vezetője egy 49 éves férfi volt, ő rendelte a drogokat, édesanyja pedig szállított. Két további bűntársuk a drog beszerzésében, tárolásában és értékesítésében segített.

A drogokat bérelt kocsik karosszériájába bújtatva hozták be az országba.

photo_camera Fotó: ORFK/ORFK

A Fővárosi Törvényszék mind a négy embert bűnösnek találta. A bűnszervezet vezetője 22 évet, a 73 éves nő 20 év fegyházat kapott, míg társaik 16 és 12 évet tölthetnek a fegyházban. Az ítélet jelenleg nem jogerős, a Fővárosi Főügyészség a bűnszervezet vezetőjét életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélné.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt