Húsz évet kapott a magyar drognagyi

bűnügy
2022 november 08., 10:39

Vádat emelt egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet tagjaival, köztük a bandavezér 73 éves édesanyjával szemben a Fővárosi Ügyészség. A bűnszervezettől a rendőrök 2019-ben 200 millió forint értékű drogot foglaltak le egy óbudai mélygarázsban.

photo_camera Fotó: ORFK/ORFK

Három férfival és egy nővel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emeltek vádat.

A bűnszervezet kokaint és szintetikus drogokat csempészett Hollandiából Magyarországra, majd értékesítette azokat. A banda vezetője egy 49 éves férfi volt, ő rendelte a drogokat, édesanyja pedig szállított. Két további bűntársuk a drog beszerzésében, tárolásában és értékesítésében segített.

A drogokat bérelt kocsik karosszériájába bújtatva hozták be az országba.

photo_camera Fotó: ORFK/ORFK

A Fővárosi Törvényszék mind a négy embert bűnösnek találta. A bűnszervezet vezetője 22 évet, a 73 éves nő 20 év fegyházat kapott, míg társaik 16 és 12 évet tölthetnek a fegyházban. Az ítélet jelenleg nem jogerős, a Fővárosi Főügyészség a bűnszervezet vezetőjét életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélné.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.