G7: Ötven százalék felett az élelmiszerek drágulása

gazdaság
2022 november 09., 06:02
comments 8

Három éve minden hónap végén több boltláncban is összeírja a G7 ugyanannak a 42 alapvető élelmiszernek az árát, így tettek most is, és ennek köszönhetően írják azt, hogy az élelmiszerek drágulása már ötven százalék feletti.

Azt írják, a legolcsóbb félbarna kenyér kilója ma már 599 forint, tavaly ilyenkor pont feleennyi, 299 volt – két éve pedig 249 –, vagyis ezek alapján az éves kenyérinfláció 100 százalékos. De mivel nem ugrott meg mindennek ugyanannyira az ára, a G7 szerint az átlagok és az ő adataik alapján számolt éves infláció az élelmiszereket tekintve jelenleg 54,3 százalék. Ugyanazokért egy éve még 16,6-17,4 ezer forintot fizettek, most pedig már 24,7-28,7 ezer forintot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.