Mészáros Lőrinc belevág az energiakereskedelembe

gazdaság
2022 november 09., 08:48

Most, hogy az egekben van a gáz ára, Mészáros Lőrinc elérkezettnek látta az időt, hogy beszálljon az energiakereskedelembe. Magyarország leggazdagabb embere akvizíció útján érkezik meg a piacra, a Central Energy Trade Kft.-t vásárolja fel.

Mészáros Lőrinc
photo_camera Nem marad sötétben. Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A Mészáros Csoport közleményében termelővállalataik kiszámítható és stabil energiaellátásának szükségességével indokolta a lépést. Mészáros Lőrinc vállalatcsoportjának amúgy már eddig is része volt egy gáz- és egy áramszolgáltató (az Opus Tigáz, illetve az Opus Titász), valamint több áramtermelő (két napelempark, a bükkábrányi és a halmajugrai) vállalatban.

A Mészáros Csoport közleménye szerint a Central Energy Trade rövid távon a társaságcsoport saját vállalatainak évi mintegy másfél millió MWH-s energiaszükségletének ellátásában vállal majd jelentős szerepet.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.