Orbán Viktor a türk tanács találkozójára utazik

külföld
2022 november 9., 8:12
comments 27

A magyar miniszterelnök szerdán az üzbegisztáni Szamarkandba utazik a Türk Államok Szervezetének kilencedik csúcstalálkozójára, az MTI beszámolója szerint magával viszi Szijjártó Péter külügyminisztert, Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, Orbán Balázst és úgy hatvan magyar üzletembert, „akik az üzbég-magyar üzleti fórum programjain vesznek részt Szamarkandban”.

A Türk Államok Szervezetéhez Törökországon túl Kazahsztán, Kirgizisztán, Üzbegisztán és Azerbajdzsán tartozik, de megfigyelőként csatlakozik Magyarország és Türkmenisztán. A szamarkandi tanácskozáson „gazdasági, kereskedelmi, közlekedési témák is szóba kerülnek az aktuális nemzetközi politikai ügyeken túl”.

Sajtófőnöke szerint Orbán Viktor külön kétoldalú megbeszéléseket is folytat „türk partnereivel”, vagyis Kaszim-Zsomart Tokajevvel, Kazahsztán elnökével, Szadir Dzsaparovval, Kirgizisztán elnökével, Savkat Mirzijojev üzbég köztársasági elnökkel és Recep Tayyip Erdogan török államfővel is tárgyal a következő napokban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt