Hős utcai otthonában verte halálra élettársát egy férfi

nők elleni erőszak
2022 november 10., 07:02
comments 4

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 40 éves férfival szemben, aki 2021 júliusában, egy X. kerületi lakásban súlyosan és kitartóan bántalmazta élettársát, majd az életveszélyes sérüléseket elszenvedett nőt magára hagyta. Az időben érkező orvosi segítség a sértett életét megmenthette volna.

A vádirat szerint a vádlott 2020 decemberében szabadult egy korábbi ügyben kiszabott börtönbüntetéséből. A férfi már korábbról ismerte a sértettet, akivel röviddel a szabadulását követően, 2021 elején élettársi kapcsolatot létesítettet, és a nő X. kerületi, Hős utcai lakásába költözött.

A pár kapcsolatában rendszeresek voltak a konfliktusok, veszekedések, és a kábítószerfüggő vádlott többször bántalmazta is a nőt. A nő több ilyen esetnél a rendőröket is kihívta, de a helyszíni intézkedések után nem kérte a férfi felelősségre vonását.

A vádlott 2021. július 29-én éjjel a lakásban ismét bántalmazni kezdte a nőt, puszta kézzel, illetve egy eszközzel test szerte, kitartóan ütötte.

Amikor végzett, a vádlott az akkor még életben lévő sértettet magára hagyta, elment a lakásból, majd csak másnap hajnalban tért vissza, és azután is csak reggel észlelte, hogy a nő nem mozdul, ezért a szomszédokhoz fordult segítségért. A mentőket az egyik szomszéd értesítette, akik azonban már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az időben érkező szakszerű segítség a sértett életét megmenthette volna.

A Fővárosi Főügyészség a 40 éves férfit, mint visszaesőt, emberölés bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A vádlott letartóztatásban van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.