A legújabb vétófenyegetés az eddigi legdurvább magyar húzás ebben a háborúban

Lezárt tartalom a Kör tagjainak eu
2022 november 11., 5:00
comments 168

Szerdán hivatalosan is előállt az Európai Bizottság azzal a javaslatával, ami alapján jövőre havonta 1,5 milliárd euróval támogatná Ukrajnát az Unió. Szijjártó Péter külügyminiszter már hétfőn szólt, hogy erről szó sem lehet, és ezt szerdán Varga Mihály pénzügyminiszter is megerősítette.

Más tagállam nem jelezte, hogy problémája lenne a tervvel, ám önmagában Magyarország is megvétózhatja a programot. A Bizottság szerint tárgyalni kell Magyarországgal, Valdis Dombrovskis alelnök szerdai sajtótájékoztatóján arra számított, hogy idővel a magyar kormány is beadja majd a derekát.

Ukrajna nyugati segítség nélkül nem tud ellenállni az orosz agressziónak

Ahhoz, hogy Ukrajna kibírja az orosz hadsereg támadását, és ne kényszerüljön feladni a védekezést, komoly támogatásra szorul. Ennek egyik része az ukrán hadsereg felfegyverzése, amelyet elsősorban az USA biztosít, de Nagy-Britannia is komoly tételben szállít fegyvereket, illetve egyre több európai ország csatlakozik hozzájuk, a héten többek között Hollandia, Olaszország és Németország döntött komoly fegyverrendszerek átadásáról. Az EU pénzügyi támogatást is ad a fegyvervásárláshoz, illetve kiképzési programot is indított ukrán katonáknak – ez utóbbiból a magyar kormány kivonta magát.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt