Holtan találták a dél-koreai rendőrt, aki gyanúsított volt a halloweeni tragédia ügyében

külföld
2022 november 11., 11:01
comments 1

Holtan találták otthonában azt a dél-koreai rendőrt, akivel szemben vizsgálat folyt a Halloween estéjén történt szöuli tömegbaleset ügyében. A dél-koreai sajtó beszámolói alapján a BBC arról ír, hogy a rendőr feltehetően öngyilkos lett.

Az 55 éves hírszerző , akit csak Jeong nyomozó néven neveztek meg, a helyi rendőrséggel együtt dolgozott, és ő volt az egyik gyanúsítottja a nyomozásnak, mely a rendőrség felelősségét vizsgálta a 156 áldozattal járó baleset ügyében. A vád szerint arra utasította kollégáit, hogy töröljenek egy jelentést, ami még a halloweeni este előtt készült, és amiben felhívták a rendőrök figyelmét a várható nagy tömeg jelentette veszélyre.

Október 29-én százezres tömeg gyűlt össze Szöul belvárosában, és a kialakuló tömegpánikban sokan életüket vesztették. A rendőrség az eddigi vizsgálatok szerint nem volt kellő számban jelen a szűk és lejtős utcáiról is ismert, rengeteg szórakozóhellyel rendelkező Itevonban kerületében. A tragédia óta egyre hevesebb kritikák fogalmazódtak meg a rendőrséggel szemben, mivel a vádak szerint a hatóságok csak későn reagáltak a hatalmas tömegre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.