Nagykövet lett a volt kémfőnök

POLITIKA
2022 november 11., 05:48
comments 5

A hvg.hu ír arról a közlöny alapján, hogy Szijjártó Péter javaslatára Bunford Zsolt János részére rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozott Novák Katalin köztársasági elnök. Bunford korábban az Információs Hivatal főigazgatója volt, június végén derült ki, hogy távozik a posztról, a lap információi szerint saját maga döntött így.

photo_camera Bunford Zolt tábornoki kinevezésekor. Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

A 2020 végén kinevezett főigazgató a lap értesülése szerint azért is döntött a lelépés mellett, mert a kormányzat elégedetlen volt a hírszerzés teljesítményével, a politikai vezetés az IH hibájaként könyvelte el például azt, hogy még egy nappal a háború kitörése előtt is arról tájékoztatták Orbán Viktort, hogy nem lesz háború.

Bunford július 15-én hagyta végleg hátra posztját, augusztus elsejétől a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős helyettes államtitkára lett, most pedig nagykövet lett, bár az még nem derült ki, hogy hol fog szolgálni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.