Anne Applebaumot, Biden elnök 3 testvérét és a kalapáccsal majdnem agyonvert Paul Pelosit is kitiltották az oroszok

külföld
2022 november 12., 14:39
comments 7

Válaszul az Egyesült Államok által korábban kivetett személyes szankciókra, Oroszország is szankciót vetett ki 200 amerikai magánszemélyre, nem is akárkikre. Az orosz retorzió annyiban jelképes, hogy csak beutazási tilalmat jelent. Ami egyben annak beismerése. hogy épeszű amerikai úgysem tartott magánvagyont Oroszországban.

A kétszázas listán vezető amerikai politikusok, üzletemberek és házastársaik mellett újságírók és Twitter-influencerek is vannak.

A kétszázas lista tragikomikus főszereplője Paul Pelosi, vagyis Nancy Pelosi demokrata házelnök férje, akit egy, a feleségére vadászó merénylő a napokban kis híján halálra vert kalapáccsal a saját otthonában. De ez nem volt elég, most azt is megtiltották, hogy Szibériába utazzon.

Szintén kitiltották Biden elnök három testvérét,. Valerie-t, Jamest és Francist. De így járt egy rakás képviselő, szenátor és kormányzó is, mindkét nagy amerikai pártból. Illetve az amerikai hadsereg több tábornoka, például Cristopher Cavoli, az Európában állomásozó amerikai, illetve MATO-erők parancsnoka.

Véleményvezér-vonalon Ann Appalebaum újságíró és Ian Bremmer a két legnagyobb név a listán, ami itt böngészhető.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.