Merénylet lehetett az isztambuli robbantás: hat halálos áldozat, több mint nyolcvan sebesült

terror
2022 november 13., 21:56
comments 5
A török hatóságok nyomokat rögzítenek a merénylet helyszínén.
photo_camera A török hatóságok nyomokat rögzítenek a merénylet helyszínén. Fotó: YASIN AKGUL/AFP

Legalább hat halálos áldozata és több mint nyolcvan sebesültje van a délutáni isztambuli robbantásnak. Helyi idő szerint délután 4 óra húsz perckor rázta meg nagy erejű robbanás a forgalmas Istiklal sugárút környékét.

Erdogan török elnök kora este aljas támadásnak nevezte robbantást, ezzel is arra utalt, hogy terrorcselekmény történt, bár a hatóságok hivatalos közleményt erről nem adtak ki, és még senki sem vállalta a felelősséget a merényletért. Az elnök annyit mondott, hogy a nyomozás első információi szerint terroristák robbantottak, Fuat Oktay alelnök azt is hozzátette, hogy a bombát valószínűleg egy nő helyezte el a forgalmas utcán.

A magyar külügyminisztérium közleménye szerint a támadásnak nem volt magyar sérültje. (A robbanás helyszínén jellemzően élénk a turistaforgalom.) Novák Katalin köztársasági elnök vasárnap este együttérzését fejezte ki, és részvétet nyilvánított az áldozatok hozzátartozóinak és a török nemzetnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.