Robbanás történt egy forgalmas isztambuli sétálóutcán

bomba
2022 november 13., 14:20

Robbanás történt az Istiklalon, Isztambul népszerű gyalogos sugárútján, többen meghaltak és megsérültek – közölte Ali Yerlikaya isztambuli kormányzó

A tájékoztatása szerint a robbanás kb. 16:20-kor (itthon 14:20-kor) történt. Azt nem tudni, hány sérült van, ahogy azt sem, mi okozta a robbanást. A robbanás után a környékről elszaladtak az emberek:

link Forrás

A helyszínen készült egyik felvételen látszik, hogy többfelé halottak hevernek.

A többi felvételen mentők, tűzoltóautók és rendőrök láthatók a helyszínen. A környékbeli üzleteket bezárták, a sugárutat lezárták.

A CNN Turk szerint 11 ember sérült meg. A sugárút a turisták és a helyiek körében népszerű, zsúfolt főút, ahol üzletek és éttermek sorakoznak.

Törökországban 2015 és 2017 között több halálos merényletet is elkövetett az Iszlám Állam és betiltott kurd csoportok.

Frissítés: Recep Tayyip Erdogan török elnök a sajtótájékoztatóján aljas támadásnak minősítette robbantást, aminek eddig 6 halottja és 52 sebesültje van. Erdogan azt mondta, előkerítik a támadás elkövetőit. (WaPo, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.