54 milliárdot tapsolt el hivatalosan tájékoztatásnak nevezett propagandára Rogán minisztériuma 2021-ben

POLITIKA
2022 november 14., 16:15
comments 19

54 milliárd forintot költött 2021-ben a kormányzat sajátos nyelvén "tájékoztatásnak" nevezett plakátkampányokra a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda, írja a HVG a 2021-es zárszámadás alapján. Kommunikációra a 2021-es költségvetésben ennek kevesebb, mint a felét, 24 milliárdot különítettek el eredetileg.

photo_camera Tájékoztatásnak nevezett kormánypropaganda. Fotó: FERENC ISZA/AFP

A hatályos jogszabályok szerint a minisztériumokat a gyakorlatban egyáltalán nem korlátozza, hogy a költségvetési törvény alapján mekkora keretből működhetnek, mert a kormány saját hatáskörében szinte korlátlanul eltérhet a költségvetési törvénytől, írja a HVG.

A Kabinetiroda a túlköltekezés indokaként a járványügyi online konzultációt, valamint a 2021-es nyári nemzeti konzultációt hozta fel, illetve azt, hogy arra törekednek, hogy folyamatosan "tájékoztassák" a magyar állampolgárokat az őket érintő kormányzati döntésekről. Vagy éppenséggel arról, hogy Soros, migránsok, vagy legaktuálisabban arról, hogy Brüsszel szankciókkal bombázza Magyarországot - bár éppenséggel a szankciókkal sújtott Oroszország bombázza valódi bombákkal Ukrajnát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt