Megtelt egy víztározó Ausztráliában, 230 millió köbméter víz ömlött ki

klímakatasztrófa
2022 november 14., 11:23
comments 12

A rekordmennyiségű eső miatt megtelt vízzel és kiöntött Új-Dél-Wales állam egyik legnagyobb víztározója, amit a Wyangala gát tart Ausztráliában. A Sydney Morning Herald szerint eddig több mint száz embert kellett kimenteni, a hatóságok pedig arra figyelmeztetnek, hogy hatalmas mennyiségű víz ömlik majd ki az elkövetkezendő napokban is.

Huszonnégy óra alatt 230 ezer megaliter, azaz 230 millió köbméter víz csordult át a gáton.

Helyi idő szerint hétfő este a katasztrófavédelem azonnal evakuálni kezdte az embereket az új-dél-walesi Western Plains Tourist Park területéről. Az áradások miatt a földcsuszamlások veszélye is megnő, és a folyók vízszintjének emelkedése miatt további áradások is várhatók.

Az államban hatvankét napja szokatlanul sok eső esik, jelenleg kilenc árvízriasztás van érvényben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.