Megtelt egy víztározó Ausztráliában, 230 millió köbméter víz ömlött ki

klímakatasztrófa
2022 november 14., 11:23
comments 12

A rekordmennyiségű eső miatt megtelt vízzel és kiöntött Új-Dél-Wales állam egyik legnagyobb víztározója, amit a Wyangala gát tart Ausztráliában. A Sydney Morning Herald szerint eddig több mint száz embert kellett kimenteni, a hatóságok pedig arra figyelmeztetnek, hogy hatalmas mennyiségű víz ömlik majd ki az elkövetkezendő napokban is.

Huszonnégy óra alatt 230 ezer megaliter, azaz 230 millió köbméter víz csordult át a gáton.

Helyi idő szerint hétfő este a katasztrófavédelem azonnal evakuálni kezdte az embereket az új-dél-walesi Western Plains Tourist Park területéről. Az áradások miatt a földcsuszamlások veszélye is megnő, és a folyók vízszintjének emelkedése miatt további áradások is várhatók.

Az államban hatvankét napja szokatlanul sok eső esik, jelenleg kilenc árvízriasztás van érvényben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt