Dua Lipa tagadja, hogy fellépne a katari focivébén

focivébé
2022 november 14., 15:44
comments 7

Nem fog fellépni a katari focivébé hétvégi nyitóünnepségén, cáfolta az erről terjedő híreket maga az érintett, Dua Lipa. "Szívesen ellátogatok majd Katarba, ha teljesítik az összes emberi jogi vállalásukat" - nyilatkozta az énekesnő.

Dua Lipa a 2022-es Szigeten.
photo_camera Dua Lipa a 2022-es Szigeten. Fotó: Bankó Gábor / 444

Katarban gyakorlatilag rabszolgamunkával építették fel a világbajnokság stadionjait megalázó körülmények között tartott vendégmunkásokkal, üldözik a homoszexualitást és általában is hagy kivánni valót az emberi jogok helyzete.

A Guardian 2021 februárjában megjelent tényfeltárása szerint a vébé rendezési jogának elnyerése óta 6500 indiai, pakisztáni, nepáli, bangladesi és Sri Lanka-i vendégmunkás vesztette életét. Erre Katar mindössze azt reagálta, hogy a Guardian cikke félrevezető, mert a vendégmunkások nem mind a világbajnokság építkezésein vesztették az életüket.

Lipa az Instagramon eltűnős storyban azt írta, hogy nemhogy fellépni nem fog a világbajnokságon, de még csak nem is tárgyalt soha senkivel ilyen fellépésről. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.