Kapával támadtak egy kutyasétáltató családra a XVI. kerületében

bűnügy
2022 november 14., 05:43
comments 1

Kutyát sétáltatni indult egy család március 27-én este a XVI. kerületben, amikor az egyik házból egy kutya szaladt ki hozzájuk. Az állatot hamarosan a gazdája is követte, aki minden előzmény nélkül szidalmazni kezdte a családot,

majd egy kapával a család kutyájára támadt. A férfi ütését az egyik gazda próbálta tompítani úgy, hogy kezét a kutyája fölé tartotta, de támadást elhárítani nem tudta.

Miután a bántalmazott kutya elszaladt, a támadó a gazdákat vette célba: először az idősebb férfit fejbe vágta a kapa nyelével, majd a szerszám éles részével ütötte szemtájon. A férfi a földre zuhant, és súlyos sérüléseket szenvedett. A negyedik ütés a sértett férfi fiának fejét érte, ő könnyebben sérült meg.

A XVI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 60 éves K. Józsefet elfogták, majd gyanúsítottként hallgatták ki maradandó fogyatékosságot okozva elkövetett súlyos testi sértés bűntett kísérlete, valamint állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal adták át az illetékes ügyészségnek. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.