Még szigorúbb lehet az ellenőrzés a közmédia székházában

közpénz
2022 november 14., 12:37
comments 25

Több mint ötszáz kártyás beléptető pontot alakítanak ki a közmédia Kunigunda úti székházában, amivel gyakorlatilag teljeskörű megfigyelés alatt tarthatják az ott dolgozókat, derül ki az Átlátszó cikkéből. Hogy mennyibe kerül ez az MTVA-nak - és az adófizetőknek - azt egyelőre nem tudni, mert az erre kiírt közbeszerzésnek még nincs hivatalos eredménye.

A lap által megkérdezett szakember szerint az új rendszernek köszönhetően számon lehet majd tartani, melyik kártyával vagy kóddal és mikor nyitották ki az adott belépési pontot - amiből összesen 570 darab lesz. Számos ajtó eleve csak kártyával lesz nyitható, tehát

elvileg ellenőrizhető és számonkérhető lesz, hogy ki, mikor, merre és miért jár az épületben.Az Átlátszó korábban írt arról is, hogy a 2022-ben 130 milliárd forintból gazdálkodó közmédia Kunigunda úti székháza nettó 463 millió forintért kapott új biztonsági kapukat és ajtókat is. November elején pedig az RTL bukkant egy szerződésre, amely szerint az MTVA nettó 150 millió forint értékben kötött szerződést a Fornax ICT Kft.-vel egy „aktivistást mérő alkalmazás” kifejlesztésére, ami az alkalmazottak munkáltató által biztosított eszközein fut.

A közbeszerzési dokumentumok szerint erre „a világjárvány miatt bekövetkezett megváltozott munkarendben a dolgozók produktivitásának megtartása, illetve a kollégák teljesítményének objektív mérése” miatt volt szükség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.