Lavrov kórházban járt, miután megérkezett a G20-csúcsra

külföld
2022 november 14., 9:25
comments 39
photo_camera Szergej Lavrov, orosz külügyminiszter. Fotó: MAXIM SHEMETOV/AFP

Szergej Lavrov orosz külügyminisztert kórházba szállították, miután megérkezett Balira a G20-csúcstalálkozóra, közölték az indonéz hatóságok az AP híre szerint.

Hivatalosan nem közöltek semmit arról, hogy pontosan miért került kórházba, az AP hírügynökség forrásai ugyanakkor szívproblémákat emlegetnek. A sziget fővárosába, Denpasarba szállították a Sanglah kórházba.

Miután megjelentek az erről szóló hírek, Lavrov szóvivője azt közölte: „kamu a legfelsőbb szinten”. Kiposztoltak egy videót arról, hogy Lavrov a hírek hallatán azt mondja: az egészségéről szóló hírek a politikai játszma részei.

Bali kormányzója, I Wayan Koster a Reuters hírügynökségnek azt mondta: Lavrov valóban járt kórházban, de csak egy „ellenőrzésre”, és azonnal távozott is.

Oroszországot Lavrov képviseli a csúcson. Korábban úgy volt, hogy Vlagyimir Putyin online vesz részt, múlt héten viszont szóvivője közölte, ilyen formában sem jelenik meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt