Putyin online sem vesz részt a G20-csúcson

külföld
2022 november 11., 16:54
comments 9

Nem szerepel Vlagyimir Putyin orosz elnök tervei között, hogy akár online formában is részt vegyen a G20-csoport indonéziai és a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége (APEC) thaiföldi csúcstalálkozóján, mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken újságíróknak.

„Ez az államfő döntése volt, kifejezetten az időbeosztása miatt, mivel az Oroszországi Föderációban kell tartózkodnia” - mondta Peszkov. Csak azt mondta, hogy az orosz elnök programja "nagyon sűrűnek." Arra kitérő választ adott, hogy is Putyin fog-e találkozni Moszkvában a kubai elnökkel. Csak azt mondta, hogy bizonyos "kapcsolatfelvételek előkészítés alatt állnak".

Orosz diplomaták és a Kreml csütörtökön közölték, hogy Szergej Lavrov külügyminiszter vezeti majd az orosz delegációt a G20-csoport indonéziai csúcstalálkozóján. Akkor még azt mondták, hogy Putyin csatlakozhat videókapcsolaton keresztül. Zelenszkij ukrán elnök leszögezte, hogy nem vesz részt a csúcstalálkozón, ha az orosz államfő is ott lesz. Ő végül online csatlakozik a résztvevőkhöz. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.