Putyin online sem vesz részt a G20-csúcson

külföld
2022 november 11., 16:54
comments 9

Nem szerepel Vlagyimir Putyin orosz elnök tervei között, hogy akár online formában is részt vegyen a G20-csoport indonéziai és a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége (APEC) thaiföldi csúcstalálkozóján, mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pénteken újságíróknak.

„Ez az államfő döntése volt, kifejezetten az időbeosztása miatt, mivel az Oroszországi Föderációban kell tartózkodnia” - mondta Peszkov. Csak azt mondta, hogy az orosz elnök programja "nagyon sűrűnek." Arra kitérő választ adott, hogy is Putyin fog-e találkozni Moszkvában a kubai elnökkel. Csak azt mondta, hogy bizonyos "kapcsolatfelvételek előkészítés alatt állnak".

Orosz diplomaták és a Kreml csütörtökön közölték, hogy Szergej Lavrov külügyminiszter vezeti majd az orosz delegációt a G20-csoport indonéziai csúcstalálkozóján. Akkor még azt mondták, hogy Putyin csatlakozhat videókapcsolaton keresztül. Zelenszkij ukrán elnök leszögezte, hogy nem vesz részt a csúcstalálkozón, ha az orosz államfő is ott lesz. Ő végül online csatlakozik a résztvevőkhöz. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt