Putyin videokapcsolaton keresztül vehet részt a G20-csúcson

külföld
2022 november 10., 09:11

Szergej Lavrov külügyminiszter vezeti majd az orosz delegációt a G20-csoport indonéziai csúcstalálkozóján. Vlagyimir Putyin orosz elnök nem lesz ott, de videokapcsolaton keresztül csatlakozhat - közölte Alekszandr Tumajkin, az indonéziai orosz nagykövetség sajtóattaséja csütörtökön a RIA Novosztyi hírügynökséggel.

A tájékoztatást Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője megerősítette.
Korábban a Reuters hírügynökség indonéz kormányforrásra hivatkozva azt írta, hogy a G20-csúcsot orosz delegáció nélkül fogják megtartani. Az akkori értesülés szerint Putyin semmilyen formában nem szólalt volna fel a csúcstalálkozón, Lavrov pedig csak videokapcsolaton keresztül vett volna részt a tanácskozáson.

A Kreml korábban azt ígérte, hogy a hét végéig közli, Putyin személyesen is részt vesz-e majd az eseményen. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök leszögezte, hogy nem vesz részt a csúcstalálkozón, ha az orosz államfő is ott lesz. Végül ő videokapcsolaton keresztül csatlakozik a résztvevőkhöz.
A csúcstalálkozót november 15-16-án tartják Bali szigetén.

(MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.