Vakációzik az 1 százalék: ilyen a Fehér Lótusz a való életben

agybaj
2022 november 14., 19:27
comments 7

Az utóbbi idők egyik legjobb sorozata az HBO Maxon a Fehér Lótusz társadalomkritikai szitkom, ami megmutatja, milyen tragédiák lesznek abból, ha valaki nem a legdrágább szobát kapja egy hotelben. A tényleg rendkívül szórakoztató szériának, amelyben az amerikai középosztály hétköznapi szenvedéseivel ismerkedhetünk meg, most debütált a második évada, ami ugyancsak roppant ígéretes. A sorozat apropóján a Washington Post összeszedte, hogy néz ki mindez a valóságban - legalábbis a világ szerencsésebb felén.

link Forrás

A lap a turisztikai ágazat olyan szakembereit kérdezte, akik a leggazdagabbak, leghíresebbek, legbefolyásosabbak pihenését, utazásait szervezik. És akik persze ebből fakadóan néha egészen hajmeresztő kérésekkel szembesülnek.

Sellő a gyorshívólistán, Sanpellegrino hajmosáshoz, hőszabályzott hamvak

A Nightfall Group a gazdagok Airbnb-je. Bármikor teljesíteni tudják ügyfeleik akármennyire hülye kéréseit, de olyan extrém szinten, hogy gyorshívón van például egy sellő száma a listájukon. Még szerencse, ugyanis azt mesélték, egyszer egy vendégük, aki egy 14 ezer négyzetméteres Los Angeles-i kastélyt bérelt, azt kérte, szerezzenek neki egy sellőt, aki úszkál a medencében. Ugyanis koktélpartit rendezett, és azt szerette volna, ha a szobából, ami a medencére nézett, vendégei időnként rápillanthatnának a lubickoló hableányra. A cégnek nemcsak az jelentett gondot, hogy a sellőnek kopoltyúja is legyen, illetve hogy időben odaérjen, hanem azt is, hogy a parti kezdetéig fel tudják fűteni a medence vizét megfelelő hőmérsékletűre.

Sandra Weinacht utazástervező, az Inside Europe Travel Experiences társtulajdonosa elég sok bizarr sztorit hall barátaitól és ügyfeleitől, akik Európa ötcsillagos szállóiban dolgoznak. Ő arról mesélt, hogy egy ismerőse, aki Franciaországban szállodaigazgató, egyszer azzal a kéréssel szembesült , hogy szerezzen be hatalmas mennyiségű Sanpellegrino vizet, de nem azért, mert az volt az orosz vendég kedvence, hanem mert csak azzal volt hajlandó hajat mosni. A Perrier például szóba se jöhetett.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.