14 illegális határátlépővel ütközött farakásnak az embercsempész

baleset
2022 november 15., 07:07
comments 13

Útmenti farakásnak ütközött egy illegális határátlépőket szállító gépkocsi a Bács-Kiskun megyei Zsana közelében hétfő este, a balesetben többen megsérültek, közölte az MTI-vel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. A beszámoló szerint a lengyel rendszámú autóban és a közelben 15 külföldit találtak, köztük a moldovai állampolgárságú embercsempészt. Az autóban utazó 14 illegális határátlépő szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

photo_camera Fotó: Donka Ferenc/MTI/MTVA
photo_camera Fotó: Donka Ferenc/MTI/MTVA

A balesetben többen megsérültek, őket a mentők ellátták, illetve kórházba vitték. A sérülést nem szenvedett külföldieket a rendőrök a magyar jogszabályok értelmében meghallgatásukat követően az ideiglenes biztonsági határzárhoz viszik őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.