Direkt beletörte a kulcsot a menekültekkel teli, lángoló furgon zárjába

bűnügy
2022 november 15., 09:57
comments 9

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített emberölés kísérlete és embercsempészés miatt vádat emelt egy embercsempész bűnszervezetnek dolgozó férfival és élettársával szemben.

A vádirat szerint a 19 éves budapesti férfi és élettársa 2021 februárjától szállítottak menekülteket egy bűnszervezettel együtt. A közlemény szerint a páros az első hónapban négy fuvar során több mint 40 menekültet szállított Kőszeg és Mosonmagyaróvár térségébe, ezért közel 1,5 millió forintot kaptak.

2021. március 1-jén hajnalban a vádlottak nyolc szír állampolgárt – köztük egy gyereket – vettek fel Katymár külterületén a bérelt furgon ülések nélküli rakterébe, majd bezárva a jármű hátsó ajtaját, az M9-es autópályán Szekszárd felé indultak. Útközben műszaki hiba miatt a kisteherautó motorteréből füst szállt fel, ezért félreálltak, amikor a Tolna megyei járőrök igazoltatták őket.

A férfi a rendőrök kérdésére többször is határozottan tagadta, hogy lenne bármi a raktérben, sőt közölte, hogy a hátsó ajtók beszorultak és nem nyithatók. Ekkor már erőteljesen füstölt és égett a motortér, ezért a rendőrök kérték az autó kulcsait, de a férfi nem nyitotta ki a rakteret, inkább direkt beletörte a zárba a kulcsot, „számolva azzal, hogy a raktérben ragadt emberek a tűzben életüket vesztik”.

A füst közben már átterjedt az utastérre, az autó eleje lángolt, a raktérből ekkor kiabálás és dörömbölés hallatszott, ezért a rendőrök megpróbálták kifeszíteni az ajtót. A közlemény szerint ezt mindkét vádlott „közönyösen” nézte végig a szalagkorlátnak támaszkodva, sőt a férfi le is fotózta az égő autót és a képet elküldte megbízójának.

Az ügyészség a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével, emellett őt és élettársát bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. Mindketten letartóztatásban várják, hogy ügyükben a Kecskeméti Törvényszék döntsön.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt