Kétszáz eurós kulturális utalványt kapnak a németek a 18. születésnapjukra

KULTÚRA
november 15., 17:25
comments 5

A franciák, az olaszok és a spanyolok után, most Németországban is úgy döntöttek, a fiatalokat és az művészeti iparágat egyaránt támogatva 200 euró kulturális utalványt osztanak szét a 2023-ban 18. életévüket betöltők között. A kulturális szcénának nagy szüksége van a támogatásra, miután a koronavírusjárvány miatt jelentősen megcsappantak az intézmények, művészek és társulatok bevételei.

photo_camera Próba a Berlini Állami Operában. Fotó: XAMAX/dpa Picture-Alliance via AFP

Claudia Roth német kulturális miniszter több mint hétszázezer fiatal születésnapi ajándékának nevezte az intézkedést. Az utalványt két évig használhatják fel gyakorlatilag bármire, aminek köze van a kultúrához. Az olyan online platformokon, mint az Amazon vagy a Spotify, nem lehet elkölteni a keretösszeget, mivel az intézkedés célja a helyi, élő kultúra támogatása és megismertetése.

Az intézkedés 2.3 milliárd eurós kulturális költségvetés mellett további 100 millió euró kiadást jelent a német államnak. Roth azt mondta, ha sikeres lesz a program, valószínűleg meghosszabbítják annak időtartamát, bővíteni fogják a korcsoportot is. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt