Legfeljebb 4 sört lehet venni a foci-vébén, azt is korsónként több mint 5000 forintért

külföld
2022 november 15., 18:09
comments 12

Bár korábban azt ígérték, hogy mérsékelt áron adják majd, most mégis úgy tűnik, 12 font (5500 forint) lesz egy sör a katari foci-vébén. Rendelésenként legfeljebb négy sört kérhetnek ki a szurkolók, mivel a szervezők attól félnek, egyesek túlzásba vihetik az alkoholfogyasztást.

photo_camera Fotó: LISA LAKE/Getty Images via AFP

A konzervatív muszlim Katarban korlátozva van az alkoholfogyasztás, így az a pár hely, ahol hozzá lehet férni a sörhöz, jellemzően borsos árat kér el érte, így a 12 font országos viszonylatban nem kirívó.

Nasser al-Khater, a 2022-es világbajnokság vezérigazgatója korábban jelezte, hogy a szurkolói zónákban és a stadionokban a sör ára alacsonyabb lesz a szurkolók számára, sokan 7-8 fontra számítottak.

Egy korsó fél literes Budweiser sör nagyjából 12 fontba, az alkoholmentes változat pedig 7 fontba kerül majd a stadionokban. A cég nyilatkozata szerint a szurkolóknak bizonyítaniuk kell, hogy elmúltak 21 évesek. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.