Zelenszkij a békekötésről beszélt a G20-as országoknak

háború
2022 november 15., 07:49
comments 15

Elérkezett az idő az ukrajnai háború lezárására, mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a G20-as országok éves csúcstalálkozóján. Hozzátette: ez nem jelenti azt, hogy bármit is jogosnak ítélnek meg a moszkvai területi igényekből. Zelenszkij szerint a béke egyik alapvető feltétele továbbra is az, hogy az orosz katonák kivonuljanak minden megszállt ukrán területről. A kivonulást és a harci cselekmények lezárását követően ki kell dolgozni egy olyan dokumentumot, amely lefekteti a hosszú távú béke fenntartásának körülményeit, végül pedig egy nemzetközi konferencián kell aláírni a békeszerződést. Az ukrán elnök szerint

Oroszországnak háborús kompenzációt kell fizetnie.

Zelenszkij a béketeremtés mellett beszél még arról is, hogy oroszok most a hidegből próbálnak fegyvert kovácsolni azzal, hogy az ukrán energetikai infrastruktúrát támadják. (Euronews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.