A przewodówiak szerint az ukrán oldalon futó vasút lehetett a rakéta célpontja

külföld
2022 november 16., 08:23
comments 1

Két rakéta hangját hallották kedd este a lengyelországi Przewodów lakói, jelentette a Fakt című lengyel bulvárlap, valamint az ország legmegbecsültebb lapja, a Wyborcza is. „Egymás után, egy pillanattal később két hangos csattanást hallottam. Annyira megijedtem, hogy a hideg futott végig a hátamon. Életemben nem hallottam még ilyet” - idézte a Wyborcza Stanisław Iwanejkót, aki előtte a Faktnak is elmesélte, mit tapasztalt.

Az első rakéta a helyiek beszámolója szerint a farmon csapódott be, és teljesen elpusztította a mellette lévő gabonaszárítót. A robbanás után két méter mély kráter maradt a földben, ami a przewodówi gazdaság alkalmazottai által készített, az interneten terjedő mobilos videókon is látható.

A lakosok beszámolói szerint a második rakéta néhány száz méterrel arrébb, egy lakatlan területen csapódott be. A robbanás nem okozott kárt.

A lakosok, akikkel a lap riporterei beszéltek, nem kételkednek abban, hogy orosz rakéták csapódtak be, szerintük a célpont a határ ukrán oldalán lévő Bełz városán átvezető vasútvonal lehetett. Ez egyenes vonalban 10 kilométerre van Przewodowótól.

Két órával a robbanások után a rendőrség teljesen lezárta a gazdaságot. Fél kilométerrel a bejárat előtt járőrök állnak, a levegőben egy drón köröz. A hatóságok a sajtót is kizárták a területről, zajlik a nyomrögzítés.

Hrubieszówban válságstábot állítottak fel, a helyi vezetés azt ígéri, délelőtt 10-kor sajtótájékoztatót tartanak. (Via Wyborcza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.