A przewodówiak szerint az ukrán oldalon futó vasút lehetett a rakéta célpontja

külföld
november 16., 8:23
comments 1

Két rakéta hangját hallották kedd este a lengyelországi Przewodów lakói, jelentette a Fakt című lengyel bulvárlap, valamint az ország legmegbecsültebb lapja, a Wyborcza is. „Egymás után, egy pillanattal később két hangos csattanást hallottam. Annyira megijedtem, hogy a hideg futott végig a hátamon. Életemben nem hallottam még ilyet” - idézte a Wyborcza Stanisław Iwanejkót, aki előtte a Faktnak is elmesélte, mit tapasztalt.

Az első rakéta a helyiek beszámolója szerint a farmon csapódott be, és teljesen elpusztította a mellette lévő gabonaszárítót. A robbanás után két méter mély kráter maradt a földben, ami a przewodówi gazdaság alkalmazottai által készített, az interneten terjedő mobilos videókon is látható.

A lakosok beszámolói szerint a második rakéta néhány száz méterrel arrébb, egy lakatlan területen csapódott be. A robbanás nem okozott kárt.

A lakosok, akikkel a lap riporterei beszéltek, nem kételkednek abban, hogy orosz rakéták csapódtak be, szerintük a célpont a határ ukrán oldalán lévő Bełz városán átvezető vasútvonal lehetett. Ez egyenes vonalban 10 kilométerre van Przewodowótól.

Két órával a robbanások után a rendőrség teljesen lezárta a gazdaságot. Fél kilométerrel a bejárat előtt járőrök állnak, a levegőben egy drón köröz. A hatóságok a sajtót is kizárták a területről, zajlik a nyomrögzítés.

Hrubieszówban válságstábot állítottak fel, a helyi vezetés azt ígéri, délelőtt 10-kor sajtótájékoztatót tartanak. (Via Wyborcza)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt