Egyelőre nincs „döntő bizonyíték” a rakétával kapcsolatban a lengyel elnök szerint

külföld
2022 november 16., 03:52

Hajnalban nyilatkozott Andrzej Duda, Lengyelország elnöke, aki elmondta, egyelőre nem áll rendelkezésükre semmilyen „ döntő bizonyíték” arról, ki lőhette ki azt a rakétát, ami kedden csapódott be az ukrán határ menti Przewodównál. „Nagy valószínűséggel” az állapítható meg – mondta –, hogy a rakéta orosz gyártmányú volt.

photo_camera Przewodów határa szerdán hajnalban. Fotó: ARTUR WIDAK/Anadolu Agency via AFP

Duda azt mondta, hogy a Przewodówban történt robbanás „egyszeri eset” volt, és „semmi jel nem utal arra”, hogy megismétlődhetne. A lengyel külügyminisztérium korábban már közölte, hogy orosz gyártmányú rakéta csapódott be a faluban.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.