Elutasították Mariah Carey védjegybejelentését, hogy ő lehessen A Karácsony Királynője

ünnep
2022 november 16., 11:34
comments 1

Carey cége, a Lotion LLC még tavaly kérvényezte a védjegyet, de egy másik énekesnő, Elizabeth Chan augusztusban kifogást nyújtott be, hogy megakadályozza a védjegy megszerzését, és Mariah Carey ne szerezhesse meg hivatalosan is A Karácsony Királynője elnevezést.

photo_camera Fotó: ANGELA WEISS/AFP

Chan kritizálta Carey-t, amiért szerinte az énekesnő csak pénzt akar csinálni a karácsonyból, illetve az sem tetszett neki, hogy Carey „monopolizálni” akarja a karácsonyt. „A karácsony mindenkié” – mondta Chan. Aztán egy példán keresztül szemléltette, miért lenne problémás, ha Carey levédethetné a Queen of Christmas, vagyis A Karácsony Királynője elnevezést. „Ha kötsz egy Queen of Christmas feliratú pulóvert, akkor el kellene tudnod adni az Etsyn, hogy megvehesse azt valaki a nagymamájának.”

Carey cége végül nem reagált időben Chan kifogására, így a védjegyet sem kapták meg,cagyis mindenki nyugodtan kötögetheti a Queen of Christmas feliratú pulcsikat anélkül, hogy figyelni kéne a szerzői jogokra.

Az ügyben egyelőre Carey és jogi csapata sem nyilatkozott. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.