Biden: Valószínűtlen, hogy Oroszországból lőtték ki a Lengyelországban becsapódott rakétákat

külföld
2022 november 16., 04:16

Valószínűleg nem Oroszországból lőttek ki azt a rakétát, amely két ember halálát okozta Lengyelországban – közölte Joe Biden amerikai elnök szerdán, miután találkozón egyeztettek a G7-ek, valamint más NATO tag országok vezetőivel.

A találkozón részt vettek a NATO-tag Németország, Kanada, Hollandia, Spanyolország, Olaszország, Franciaország és Nagy-Britannia vezetői, valamint a NATO-n kívüli Japán és az Európai Unió képviselői.

Joe Biden rövid sajtónyilatkozatott tett Balin a G7-ekkel és más európai vezetőkkel folytatott találkozó után 2022. november 16-án.
photo_camera Joe Biden rövid sajtónyilatkozatot tett Balin a G7-ekkel és más európai vezetőkkel folytatott találkozó után. Fotó: SAUL LOEB/AFP

Arra a kérdésre, meg lehet-e mondani, hogy a rakétát Oroszországból lőtték ki, vagy sem, Biden azt mondta: „Vannak olyan előzetes információk, amelyek ezt vitatják. Nem akarok semmit kijelenteni, amíg nem vizsgáljuk ki teljesen,

de a röppálya vonalai alapján valószínűtlen, hogy Oroszországból lőtték ki. Majd meglátjuk".Az Egyesült Államok és a NATO-országok teljes körűen kivizsgálják a Przewodównál történteket, mielőtt cselekednének - mondta Biden.

(Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.