Szijjártó a lengyel-magyar testvériségről posztolt

POLITIKA
2022 november 16., 06:58
comments 9
Szijjártó Péter (j) és lengyel kollégája, Zbigniew Rau a V4-ek és Marokkó 2021. december 7-i budapesti találkozója előtt a Puskás Arénában.
photo_camera Szijjártó Péter (j) és lengyel kollégája, Zbigniew Rau a V4-ek és Marokkó 2021. december 7-i budapesti találkozója előtt a Puskás Arénában. Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Szűkszavú Facebook-posztban reagált a szerda esti lengyelországi rakétabecsapódás hírére Szijjártó Péter. Az általában napjában többször, ennél jelentéktelenebb ügyekben is hosszan megszólaló külügyminiszter rövid bejegyzésében a speciális magyar-lengyel viszonyról és az ebből fakadó aggodalomról értekezett.

"Speciális kapcsolat fűz minket Lengyelországhoz, a lengyelekhez. Ez nem egyszerűen stratégiai partnerség vagy barátság, hanem testvériség. Ezért is figyeljük nagy-nagy aggodalommal tegnap óta a lengyelországi történéseket. Az imént beszéltem lengyel külügyminiszter-kollégámmal, Zbigniew Rauval. Részletek hamarosan itt, élőben" - írta posztjában, amiben egyáltalán nem említette sem Oroszországot, sem azt, hogy Ukrajnában háború dúl az orosz agresszió miatt, melynek részeként szerda este Oroszország Ukrajna teljes területe ellen rakétacsapásokat hajtott végre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.