A Facebook-politizálás csúcsa: a külügy éppen most védi meg a magyar szurkolókat a rettegett luxemburgi fociultráktól és a félelmetes helyi karhatalomtól

publicisztika
november 17., 19:58
comments 5

Nagyon durva lehet most a helyzet a Stade de Luxembourgnak nevezett halálkatlanban, ahol a legendásan vérmes helyi fanatikusok és a luxemburgi állam erőszakszervezetei a magyar vendégdrukkerek életét fenyegetik éppen. (Miközben a helyi és a magyar válogatott éppen felkészülési meccset játszanak.)

Hogy mennyire életveszélyes lehet a szitu, azt Szijjártó Péter külügyminiszter friss fb-posztja mutatja. Ezzel az írással a magyar történelemben maximum Dobó István beszéde vetélkedhetett, amit az egri vár védőihez intézett a későbbi türk szövetségesek utolsó rohama előtt:

Szurkolóink a helyükön Luxembourgban, ahogy a konzuljaink is! Bárki bajba kerül, ezen a számon tud segítséget kérni: +32496262765


Győzni kell


Nem szoktunk ilyet, de most megkérem olvasóinkat, hogy mondjanak el egy imát Fontoskodó Szent Antalhoz az életveszélyben lévő magyarokért!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt