A Facebook-politizálás csúcsa: a külügy éppen most védi meg a magyar szurkolókat a rettegett luxemburgi fociultráktól és a félelmetes helyi karhatalomtól

publicisztika
2022 november 17., 19:58
comments 4

Nagyon durva lehet most a helyzet a Stade de Luxembourgnak nevezett halálkatlanban, ahol a legendásan vérmes helyi fanatikusok és a luxemburgi állam erőszakszervezetei a magyar vendégdrukkerek életét fenyegetik éppen. (Miközben a helyi és a magyar válogatott éppen felkészülési meccset játszanak.)

Hogy mennyire életveszélyes lehet a szitu, azt Szijjártó Péter külügyminiszter friss fb-posztja mutatja. Ezzel az írással a magyar történelemben maximum Dobó István beszéde vetélkedhetett, amit az egri vár védőihez intézett a későbbi türk szövetségesek utolsó rohama előtt:

Szurkolóink a helyükön Luxembourgban, ahogy a konzuljaink is! Bárki bajba kerül, ezen a számon tud segítséget kérni: +32496262765


Győzni kell


link Forrás

Nem szoktunk ilyet, de most megkérem olvasóinkat, hogy mondjanak el egy imát Fontoskodó Szent Antalhoz az életveszélyben lévő magyarokért!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.