Felmentette a bíróság Berlusconit a fiatalkorú prostituált megvesztegetésének ügyében

külföld
2022 november 17., 18:41

Felmentette a bíróság csütörtökön Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt a tanú megvesztegetése vádja alól egy fiatalkorú prostituálttal kapcsolatos 2013-as bírósági ügy kapcsán.

A volt kormányfőt azzal vádolták, hogy 157 ezer eurót (65 millió forintot) fizetett Mariano Apicella olasz énekesnek, hogy hazudjon abban a 2013-as perben, amelyben azzal vádolták Berlusconit, hogy szexuális kapcsolatért cserébe pénzt adott egy éjszakai szórakozóhely 17 éves marokkói táncosnőjének.

Berlusconi nemrég tért vissza a hatalom közelébe, ugyanis pártja, a Forza Italia tagja a Giorgia Meloni kormánya mögött álló koalíciónak. A volt miniszterelnök ártatlannak vallotta magát a tárgyalás során, és a bíróság végül felmentő ítéletet hozott. Felmentették Apicellát is a kenőpénz elfogadásának vádja alól.

A Reuters megjegyzi, hogy Apicella énekesnőként rendszeres fellépő volt Berlusconi úgynevezett Bunga Bunga-bulijain, és a kirobbant botrány 2011-ben részben hozzájárult Berlusconi bukásához a miniszterelnöki poszton.

A per során a védelem azzal érvelt, hogy Apicella 2002-től kezdve havonta kapott anyagi támogatást Berlusconitól, de ennek nem volt köze a bíróság előtt felhozott vádakhoz.

A római ítélet csak az egyik eljárást zárta le Berlusconival szemben, egy milánói bíróságon közben 24 tanú, főleg bulijai fiatal résztvevőinek lefizetésével vádolják. Az ügyészség májusban hat évet kért a politikusra, aki tagadja a vádakat. Ítélethirdetés leghamarabb ott januárban várható. Tavaly Siennában is felmentették Berlusconit, ott egy tanú lefizetésével vádolták, de az ügyészség fellebbezett az ítélet ellen.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.